Syskrinet

 Posted by at 07:31  DIV
okt 282015
 

IMG_3027

IMG_3002-01

Etter har sydd i noe år, har jeg samlet en del utstyr. Kjøper stadig nye verktøy og utsyr hver gang jeg er i sy eller hobby butikken.  I det siste la jeg også  merke til noe utstyr bruker jeg hver gang jeg syr et plagg eller et prosjekt. Her under er noe av de få standar utstyre jeg har i mitt syskrinet og jeg bruker ofte.

IMG_3010

Skreddekritt: Jeg har litt forskjellig kritt og i oliker farger. Den har jeg brukt i mange år, en liten ulempe er når jeg mister på gulvet så deler den i tusen biter 🙁

Kritthjul: Siste innkjøp er den blåe kritthjul fra Uglemor.com, kjøpt den da jeg var hos henne. Synd hun ikke har den på nettbutikken. Kunne tenke meg ha flere sånne. Selv om litt dyrt men veldig bra investering. En gang jeg mistet den røde kritthjul på gulvet da får jeg alle kritt pulver på gulvet og siden da har jeg alltid en liten teip for å holde refilen på plass. Den blå kritthjul kan man skrue av lokken og påfyller refil, er ikke redd for å miste hele greie på gulvt 🙂

IMG_3014

Nålpute: Alle som strikker, hekler eller syr trenger nåleputer! Det må nemlig bli slutt på å sette nålene i armlenet eller gode pute. Risken gjenglemmer nåler er stor. Nålepute er noe alle ha i syskrinet.

Knappnåler: Noen bruker Wonder Clip, men jeg foretrekker knappnåler. Liker best knappnåler fra Prym.

Synåler: Bruker jeg til å sy opp folder, kanter og knapper.

IMG_3019

Linjal: Jeg bruker ofte gjennomsiktig linjal og har i olike lengde for å tegne av mønster.

-Skreddelinjal: Tegner eget mønster er greit å ha skreddelinjal, en hjelpe middel til å tegne en fin linje.

Sømometer: Er et noe jeg må ha i syskrinet. En liten hjelpeverktøy som har fast måle på linjalen. Ikke alle mønster ink. sømsmonn, så denne linjalen er superpraktiske verktøy for å legge til sømsmonn rundt mønster. Eller måle kantene. Jeg kjøpt min sømomenn fra Kjekk og Søt

Målebånd: Jeg har ikke bare en men 3-4 stk i syskrienet, spørre ikke hvordan den kom dit 🙂 Av og til verktøyene har bein og den finne vei til syskrinet på eget hånd 🙂

IMG_3026

Syråd: Jeg har både tråd fra Gutemann og fra Stoff og Stil, men bruker mest fra Gutermann , Gutermann sitt er sterk og ikke loer. Overlocktråd kommer jeg tilbake en annen gang.

IMG_3029
Saks:Det er ikke å tulle med saks, en god saks kan avgjøre fint kant på stoffet. Lille gutten ødelagt en gang en BRA stoff saks, og siden da alle i huset fra små som stor vet det er streng forbudt å bruke saks fra syrommet.

-Papir saks. For ikke ødlegger sakser så har jeg egne papirsaksen som klipper kun til papir. Med denne klipper jeg ut mønster, vliselin, PDF mønster.

-Stoff saks. Denne saksen brukt jeg i over to år, og den er fremdeles god. Jeg var så heldig fikk denne saksen av mamma, hun kjøpt den da hun var på ferie. Alltid sjekk å få reise gaver 🙂

-Applikasjo saks. Jeg applikerer mye og derfor har egne saks til å klikke applikasjoner. Appliksjonen har et lag med lim, et med papir og et med stoff. Papir saks er ikke god nok å klippe med den og stoffsaks blir fort sløv og ødelegger saksen.

-Den lille saksen vet jeg ikke hva det heter men jeg bruker kun til og klipper tråd. Den er liten og greit, genialt bruker til å klippe tråd. Fikk 5-6 stk reise gaver fra mamma. Har ikke sett denne typ av saksen her i Norge, men har sett den da vi var i Barcelona.

Strykejern: Før i tiden syr jeg mye i fast stoff og strykejern er et redskap som redde unna mange situasjon. Den har jeg hatt i over 4 år, og den synger på siste verset snart. På tid og finne en ny, og jeg tar gjerne anbefalling om du vet en god en der ute 🙂

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

CommentLuv badge

Facebook