okt 252015
 

2015-10-041

Jeg applikerer ofte på klærne jeg syr, det er ikke er fint men også en liten kustverk. I fjor laget jeg en fremgansmåte med en enkel applikasjon. I dag tenker jeg meg viser hvordan man applikerer flere lag. Utgangspunkten er samme, men man må gjøre i riktig rekker følge og holde tungen rett i munnen. Du trenger ikke noe avansere symaskin for å applikere, det eneste krav er symaskinen din har sikksakksøm.

IMG_3479

Min mest avansert motiv er miss Bunny med total 13 deler og tar mellom 2-4 timer. Jo mindre motiven er desto vanskeligere og lengere tid å sy.

Applikasjontegning

Jeg tar et eksempel på denne kaninen med stumpen opp som har 6 deler
Tegner av alle deler på applikasjonsvliseline på papir siden.

IMG_3492

Husk at tegningen blir speilvendt av hva du tegner.

IMG_3490
Lurer du på hva er applikasjonsvliseline? Det er vliseline som har to lag, ene lag ligner på matpapir og andre laget er et tynt ark av lim.

IMG_3498
Stryker fast applikasjonsvliseline på vrangsiden av stoffene med limside ned.

IMG_3501
Klipper ut alle delene.

IMG_3522
Tar bort papiret.

IMG_3502
Viss du syns det er vanskelig å få av papiret kan du rett og slett rive det forsiktig i kanten. Stryker første delen med limside ned på plagget der du vil ha.

IMG_3509
Klipper rivevlisen like stor eller større enn figuren og legger rett under applikasjonen.
Hvorfor Rivevlisen? For at stoffet ikke skal bølge seg når jeg syr. Rivevlisen kan du kjøper hos Stoff og Stil på linken HER. Jeg kjøper mine hos Uglemor.com  synes dems sine er bedre kvalitet, kan ikke se de har rivevlisen på nettbutikken, men du kan sikkert sende dem en mail så ordne de det for deg.

2015-10-24

Jeg bruker ofte sikk-sakksøm for å sy rundt delene, og det er dette innstillingene jeg bruker på min Elna Jeans 3210, men du syr det søm du ønsker. Det er smak og behag.

IMG_3519

Jeg syr tett sikk sakk rundt motiven, så tett som på bildet.

IMG_3526
Alltid kjekt å ha tegningen i nærheten så man ser hvor delene skal ligge

IMG_3527

eller tegner motiven på matpapir og har den som et mall så vet man hvor neste delen ligger.

IMG_3530
Så syr du alle delene på. Husk og skifter til riktig trådfarger på hver del.

IMG_3532

Sånn ser det ut på vrangside når applikasjonen er ferdig.

IMG_3536

Dags og river av rivevliselin.

IMG_3538

Alle rivevliseliner er borte.

IMG_3666

Da er den ferdig.

Hver fremgangsmåte lagt jeg ned veldig mye tid og sjel i, og setter velig store pris om dere legger igjen et spor om hva dere synes om mine fremgangsmåter. Om du bruker fremgangsmåte og legger resultatet ut på sosial media setter jeg stor pris på å bli linket til eller #vivtra på Instagram

Lykke Til.

  13 Responses to “Fremgangsmåte- Applikerer et motiv”

  1. Du er så utrolig flink. Jeg tar av meg hatten.
    Tusen takk for veldig fin forklaring 😉

  2. Så flink du er 😉 tegner du alle mønster selv? Er det noe sted en kan laste ned mønster? Har veldig lyst til å prøve meg på en kanin.

  3. Tusen takk for kjempefin beskrivelse! Du er kjempeflink!!!

  4. Fantastisk!! Du er superdyktig!! Gleder meg veldig til å prøve, må bare få tak i og rivevlis først! Tusen takk for at du deler!!

  5. Så utrolig fint <3! Og veldig god forklaring. Jeg har som mål å begynne å sy, men til nå har det bare blitt et babynest.. så vi får se om jeg klarer litt mer avanserte ting, denne får jeg nok lagre og vente en stund med 🙂 😉

  6. Tusen,tusen takk. Dette har jeg ønsket meg lenge,men har ikke turt å spørre om det var mulig å få en beskrivelse av hvordan du gjør dette:-) er så glad og nå vi så gjerne prøve å lage noe, når bare helsa er på plass igjen. Du er helt utrolig som legger ut dette og deler med oss andre, for jeg tviler ikke på at det er masse arbeid å tegne,fotografere og forklare alt, så godt som du gjør. Du er en tusenkunstner. Igjen, hjertelig takk. Ønsker deg en god og hyggelig uke.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

CommentLuv badge

Facebook