okt 162015
 

IMG_3106-2

Lillesøster siklet lenge på kronepannebånd fra Kivat, men Kivat sitt pannebånd koster formue. Så nøler jeg ikke og syr et par stykker til niese mine. I det samme så lager jeg en framgangsmåte så alle kan også lage en. Fremgangsmåte her under tar jeg mål etter min niese på 5 år og hun har hodeomkrets på 52 cm .

IMG_3172-1
Vi tar utgangspunktet etter hodeomkrets på 52 cm men -2cm. Så pannebåndet sitter bedre på hodet.  Tegner en linje på 50 cm.

IMG_3174

50/10=5 cm fordeler 10 like punkter på linjen.

IMG_3176

Tegner en linje 5 cm under den forrige.

IMG_3179

Tegner 10 like punkter som på ovafor linje.

IMG_3181

Tegner en linje mellon annet hver prikker og danner et sikk sakk mønster.

IMG_3182-1

Høyden til pannebånd kan varierer fra 8-10cm, her har jeg valgt 8 cm.

IMG_3184

Brett arken ved rød linje og klipper ut mønsteret. En liten tips !! Om du er vant til mønster ink. sømsmonn , så legger til 1cm rund mønsteret før du klipper.

IMG_3188

Da er mønsteretferdig og fremgangsmåte syr sammen kronepannebånd kan du finne HER.

  8 Responses to “Mønsterkonstruksjon – Kronepannebånd”

  1. […] Nå som høsten er her og vinter mot oss. Dager blir bare kaldere , og gradstokken går synke mer og mer mot det blåe taller. Så er det godt med noe varme på hodet. I forrige uke la jeg ut fremgangsmåte hvordan man syr jersey baggy lue. I dag deler jeg gjerne med alle kronepannebånd.  I disse dager har jeg sydd noe kronepannebånd til nabojenter og niese mine. I forrige innlegg la jeg ut hvordan man tegner opp mønster, og det kan du finne HER. […]

  2. Så smart å sy selv! Jeg har vokst opp med tante som syr og mor som hekler. Så når plaggene i butikkene blir for dyre har de alltid hjulpet meg med å lage dem selv. Ofte bedre kvalitet, til halve prisen!

  3. […] for denne kronepannebånd kan du finne HER og fremgangsmåte trin for trin finner du […]

  4. […] Mønster (fremgangsmåten du kan følge etter HER) […]

  5. […] mønsterkontruksjon kan du finne HER og fremgangsmåte […]

  6. […] du trenger er: -Mønster (fremgangsmåte du kan følge etter HER) -Knappnåler -Saks -Fleece -Jersey ( stoffet fra uglemor.com) -Sømometer -Skreddekritt/Kritthjul […]

  7. Hei! Er det lov å sy for salg av disse?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

CommentLuv badge

Facebook