mai 142014
 

IMG_1856

Det var en stund siden jeg legger ut tutorial innlegget. Dette innlegget har skrev for en stund siden, men har ikke tid å sette sammen bilder før nå.
Før påske min minste niese var med til Stoff og stil for å kjøpe noe stoffer.
Det var veldig spennende å være med, gikk rundt å kjenne på olike stoffer. Hun fikk lov velge ut et stoff som jeg skal sy en somme kjole til henne.

IMG_8811

IMG_8805

IMG_8814

IMG_8815

IMG_0943

Det du trenger er 80cmx120cm bomull stoff, sytråd i samme som stoff og strikke tråden.

 

Uten navn

Målene er til en 3,5 år men målene kan dere endre.

IMG_0949

Vi begynner med toppen. Tar den minste rektangel. Brett stoffet dobbelt rett mot rett og syr sidesømmmen, deretter stryker sidesømmen .

IMG_0956

Overlock øverst i kanten av toppen.

IMG_0967

Så er det å sy vaffelsøm til toppen. Først skal du spole på den elastiske undertråden for hånd og at det er lurt å strekke i strikken når du gjør det.

IMG_0991

Bruker rettsøm med lengste stinglengden for å sy.

IMG_0992

Begynn å sy vaffelsømmen på toppen, la første runde møtes slik at du får festet strikken litt, skrå deretter ned slik at forrige rundes strikk går kant i kant med foten (Jeg brukt foten som avstandsmåler, men du kan jo også markere andre avstander. Hvor tett vaffelsømmen er det du som velger. ) så er det bare å sy rundt og rundt og rundt til den høyden du ønsker. En liten tips er å feste godt på begge sider så ikke strikken rakner og hele vaffelsømmen går opp.

IMG_1093

Sånn ser det ut på vrang til venstre og rett til høyre.

IMG_0974

Nå syr vi kjole delen. Legger største rektangel dobbelt rett mot rett og syr sidesømmen sammen. Overlock og legg opp ca. 3 cm kanten på nederste skjørt kanten.

IMG_1073

Syr 2 parallell rettsømmen med lengste trådlengden. på øverste kanten av skjørtet.

IMG_1075

Markerer med nåler hvor midt fram på skjørtet. Drar sammen tråder ved midt fram markeringen.

IMG_1079

Fordeler rynkene likt rundt skjørtet og nåler sammen rett mot rett med toppen. Syr sammen toppen og skjørtet sammen med rettsøm og overlocke etterpå.

IMG_1101

Dette er smak og behag, men jeg ville ha stropper på kjolen for å holde den på plass. Klipper ut 4 stk strimler på 5x15cm, brett rett mot rett og syr langs kanten.

IMG_1102

IMG_1110

IMG_1113

Bruker sikretsnål for å vrenger stroppene, deretter stryker.

IMG_1115

Mål forstykke og fest stroppene. En god regel for forstykket er at stoppen skal festes 1/3 av forstykkets størrelse inn på stoffet. Bakstykket kan man ta samme regel og legge på 1 cm eller 2 innover. Litt for at stroppene ikke skal skli ned så lett.

IMG_1118

Lillemor synes det er mye penere med to stropper foran og knuter på nakken I stedet for to stropper på skulder.

IMG_1836

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

CommentLuv badge

Facebook