jan 302014
 
IMG_5706
Du kan kjøpe skråbånd på Stoff og Stil eller andre sy butikker for små beløp, men du kan få tak i billig bomull stoff overalt og da har man skråbånd i en evighet.
Av og til finner man ikke riktig farge i butikken, da er det fint å kunne lage skråbånd av et hvilket som helst stoff.
IMG_4140

For dem som tenker å lage en del skråbånd vil jeg anbefale å investere i en skråbåndsbrette, som gjør at du slipper å brette mye selv. Det er en liten dings som du drar båndet igjennom, du kan kjøper den på forskjellige sy butikker eller HER på Stoff og Stil.

IMG_5701

Med skråbånd kan du lager mye fint, her under er noen eksempel som jeg har sydd.

IMG_4927

IMG_5282

IMG_6884

IMG_6991

IMG_9014

Denne fremgangsmåte brukte jeg ca. 100cm x 110cm bomull stoff som koster 35.- og får ca 18 meter lang skråbånd.
  IMG_5713

Brett stoff i 45 grader og klipper i skrå, da er det dags for å klippe små remser. Fleste av oss har en liten skjærebrett eller orker å tegne så langt linje. Brett trekanten to ganger, med det kan du klipper flere lag av stoff på en gang.

IMG_5731

Før du klipper må du finne ut hvor bredt det ferdige båndet skal bli. Hvis du vil ha 1cm bredde når båndet er ferdig, må båndet du klipper være 1+1+1+1, altså 4cm. Om du bruker blå skråbåndbrett på 25mm som jeg har her så klipper 5cm i bredden.

IMG_5736

Du kan enten bruker rullerkniv å kutte ut remsene eller tegne med blyant og klipper med saks etterpå.

IMG_5747

Voila nå har du masse masse remser.

IMG_5750

Legg to remser i ca. 90 graders vinkel, nåler og syr

 IMG_5760
Syr fra den ene ende til den andre og stryker ut kantene.

IMG_5766

Så skal den ser ut på rett siden, klipper av overflødig stoffene.

IMG_5770

Nå er å dytte inn remsen i skråbåndsbrette, om du har det vanskelig å får ut remsen i enden kan du bruker en nål eller noe spiss gjenstand trekker ut remsen.

IMG_5784

Drar på skråbåndsbrette i ene hånden og stryker på den andre.
IMG_5794

Om du bruke tutorial og legger resultatet ut på din bloggen, setter jeg stor pris på å bli linket til eller #vivtra på Instagram

Lykke Til.
Happy Sewing 🙂

  2 Responses to “Tutorial – Hvordan man lager eget skråbånd.”

  1. Tusen takk for denne forklaringen! Jeg har ikke skråbånds bretter men fikk brukt strykejern og laget et par meter. Gleder meg til å lage mere, bruke det, og kan til og med gi bort i gave.

  2. Tusen takk for denne forklaringen! Jeg har ikke skråbånds bretter men fikk brukt strykejern og laget et par meter. Gleder meg til å lage mere, bruke det, og kan til og med gi bort i gave.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

CommentLuv badge

Facebook