Tutorial buff

 Posted by at 11:26  DIV, Tutorial
jan 082014
 


Kanskje mange av dere fikk symaskin til julegave 🙂  Nå deler jeg en enkel tutorial hvordan man syr buffen. For de som ikke vet hva en buff så er det en hals, en lue, et skaut, et pannebånd, kaller det dere vil.

 IMG_4787

IMG_4762 
Klipper ut 2 deler, en i jersystoff og en i fleecestoff.

IMG_4768

IMG_4766

Men på fleece klipper du 1 cm mindre på lange side. Pass på at mønstrene ligger slik at stoffet blir tøyelig i bredden på buffen, og ikke i høyden.
IMG_4667 
Her er veldig viktig å velge riktig synål til rett stoff. Til stretchstoff må du ha stretchnål ellers vil bli hull ved sysømmer etter 4-5 vask

IMG_4705 

Om du ikke har  overlockmaskin kan du bruker sikksakk- eller stretchsøm. Grunnen med disse sømmene er at du skal kunne stretche tøyet når du tar det på deg uten at sømmen ryker.

IMG_4770


Plasserer stoffene rett mot rett og fest med knappenåler. Syr en sikksaksøm ved kanten og husk å ta ut nålene underveis.
 
IMG_4775 
IMG_4776

Vrengt stoffene rett mot rett, nåler og syr som på bilder.
Husk å la ca. 3-4 cm  åpning for å vrenge etterpå.
 
IMG_4780
Deretter vrenger du det uferdige buff slik at ytterstoffet kom ut og fôret på innsiden.
 

IMG_4782

Du kan syr sammen åpningen for hånd eller med maskin.
 

IMG_4794

Tutorial for luen kan du finne HER

IMG_4793

Om du bruke oppskriften og legger resultatet ut på din bloggen, setter jeg stor pris på å bli linket til eller #vivtra på Instagram
Lykke Til.
Happy Sewing 🙂

  3 Responses to “Tutorial buff”

  1. Tusen takk for super tutorial ? Bare lurer etter du har sydd langsidene sammen vrenger du da buffen? Og syr kort sidene sammen etterpå? Litt usikker på forklaringen?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

CommentLuv badge

Facebook