jul 042014
Amerikanske pannekaker eller svele kan si begge deler, uansett den er himmelsk god…..yummmy spesielt når man spiser med jordbær, med norske jordbær er enda bedre. Det er noenting med norske jordbær det smaker ekstra godt. Har smakt på de utenlanske typer men de slår aldri når man plukketr rett fra åkeren. Vi har en tradisjon å plukke jordbær hvert år, både jeg og barna gleder seg, spiser mer enn de plukker.
Under her er oppskrift om dere vil lage .
2 egg
150 g sukker
1 teskje vaniljesukker
100 g smeltet smør
5 dl kefir
275 g hvetemel
0,5 ts salt
1 teskje natron
visp egg, sukker og vaniljesukker til en eggedosis
smelte smøret og miks sammen med eggedosisen, bland inn kefir til en glatt røre
Blande salt og mel sammen og bland sammen med alt det våte til du får en klumpfri og fin røre.
Tilsett natron helt til slutt, rør til alt er godt blandet og la svelle i minimum 30 min.
Stek på takke eller i stekepanne uten smør
Stek på takke eller i stekepanne uten smør