mar 202014
 
Jeg har blitt etterspurt på hvordan jeg applikerer forskjellige motiver på klær.
For å svare en av hver, vil jeg viser dere på denne tutorial.

 

IMG_9456

Hemmeligheten er rivevlies.
Hva er rivevlies? Jo det et stykke papir som stabiliserer applikasjonen og kan river lett bort bitene.
Det du rive bort kan du kanskje bruke på mindre applikasjoner
Du kan kjøper den på Stoff og Stil ,Fabric.com og mange andre patchwork butikker.

 

IMG_9460
Først tegner jeg ut figuren på papir side av vliselin applikasjon(du får kjøper her eller på patchwork butikker) PS: alt du tegner blir speilvende bilder.

IMG_9466

stryker fast vliselin bak stoffet

IMG_9469

  Klipper ut figurer.

IMG_9470

River av papiret.

IMG_9472

Stryker mønsteret med lim siden ned på plagget der du vil har.  Vliselinet vil bli borte i vask.

 

IMG_9476

Klipper rivevlisen like stor som figuren og legger rett under applikasjonen.

IMG_9479

Her syr vi tett sikk sakk-søm eller hvordan du enn måtte ønske å feste det.

IMG_9483

Slik ser det ut når du applikerer ferdig .

IMG_9489

Så er det bare å rive av vliselin.

IMG_9494

Hver fremgangsmåte har jeg lagt ned veldig mye tid og sjel , setter velig store pris om dere legger igjen et spor om hva dere synes om mine fremgangsmåter.
Om du bruke tutorial og legger resultatet ut på bloggen din setter jeg stor pris på å bli linket til eller #vivtra på Instagram
Lykke Til.
Happy Sewing 🙂

  15 Responses to “Tutorial: En fint applikasjon”

 1. Så kjekt å vite! Jeg har alltid bare applikere rett på, men må virkelig holde tunga rett i munnen for at det skal bli pent. Koster det mye?

 2. Det er greit å sy på direkte, men etter en stund oppstår bølger so berg og dalbane på kantene. Jeg burde kanskje tar bilder av en applikasjon hvordan den ser ut uten rivevlies,

  Jeg har linket hvor du kan kjøpe rivevlies. Sist jeg kjøpt på Stoff og Stil tror det koster 12-15.- pr.m

 3. Hvordan er det når du skal sy det på, du syr på baksiden, hvordan ser du at det blir rette kanter akkurat der de skal være om du skjønner hva jeg mener? Legger du rivevlisen på baksiden også syr på fremsiden eller? Har lyst å lære og det så jo ikke sååå vanskelig ut 😛

  • Hei Marit,
   Det er ikke vanskelig, du legger rivevislein på baksiden som skal dekke hele applikasjonen og syr tett sikksakk på foran. Bare spørre om du lurer på noe 🙂 Lykke til!!

 4. Denne benyttet jeg i dag og satte veldig stor pris den 🙂
  Jeg var usikker på hvordan man skulle gjøre med rivevliesen som skulle på baksiden av stoffet som applikasjonen skal festes stil. Det endte med at jeg strøk det på litt av stoffet. Var også litt usikker på om alt papiret skulle rives av etterpå på baksiden av dette stoffet.
  Det blir litt prøving og feiling i starten, tenker jeg, men det var veldig bra å ha denne instruksjonen som et svært godt utgangspunkt! Tusen takk 🙂

 5. For en flott veiledning! Takk for at du deler!

 6. Tusen takk for en super tut. Du er så innmari flink. Elsker uglene dine ☺

 7. Veldig fin tutorial 🙂 Men hvorfor skal man ha vlies på baksiden også?

 8. Tusen takk for så flotte tutorials! Jeg skal begynne å sy litt barneklær, og kommer nok til å bruke dine tutorials da de er lett forståelig og veldig bra beskrevet (for en nybegynner dom meg). Jeg hadde i utgangspunktet teknkt at jeg aldri kom til å klare slike applikasjoner så pent, men etter å ha lest denne fikk jeg trua på at jeg skal klare det 🙂 takk 🙂

 9. Tuuusen takk for fantastisk tutorial! har aldri prøvd å applikere før, men nå er jeg blitt inspirert til å gi det et forsøk 🙂

 10. Jeg setter STOR pris på fremgangsmåtene dine! Sydde en baby bloomer som jeg glemte å ta bilde av, og nå fikk du med rett og slett til å få trua på at jeg kan applikere. Gleder meg til å prøve 🙂 Takk for inspirasjon og for at du deler kunnskap!

 11. du forklarer så inderlig godt og tar så fine bilder, jeg har brukt denne fremgangsmåten din mange ganger siden du viste denne og har fått det til hver gang. Av og til har jeg klipt ut motiv fra en liten rest jeg har hatt og brukt disse på barnegensere o.l. Veldig morsomt og gøy for guttene når de har fått sine helt spesielle med traktorer, gravemaskiner og ikke minst— biler:-). Hjertelig takk for at du lærte meg dette, du vet ikke hvor masse glede det har gitt til flere barn og ikke mist — gledelig for meg som kunne få gi bort når det ble så pent:-)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

CommentLuv badge

Facebook