jan 232014
 

IMG_1763

Håper dere tar i mot denne tutorial som dere tok i mot de andre
Trykk HER for lue mønster

IMG_1714

Skriver ut mønster i A3 ark og huker av fit . Husk å vaske stoffene før du begynner å klipper for å få bort all støv og rest kjemikaler i stoffet. Ikke minst stoffene krymper litt ved første vask.

IMG_1716

IMG_1717

Jeg bretter stoffet rett mot rett i den ene langsiden slik at jeg slipper å få to sømmer, nål og klipp ut med ca. 1 cm i sømmonn.

IMG_1719
Målene på min mønsteret er ca. mål som tilpasser mine barn. Du kan endre målene etter ditt eget barn.
 IMG_4667
Her er veldig viktig å velge riktig synål til rett stoff. Til stretchstoff må du ha stretchnål, det kan oppstår hull ved sømmonnen etter 4-5 vask om du bruker feil nål.
 IMG_4705
Om du ikke har  overlockmaskin kan du bruker sikksakk- eller stretchsøm. Grunnen med disse sømmene er at du skal kunne stretchet tøyet når du tar det på deg uten at sømmen ryker.
IMG_1724
IMG_1729
Sy rundt kantene ( ikke i V-innsnitt) Syr det samme med fôr som jersystoffet.
IMG_1733-1
Sett nåler i den V-snitten og syr rundt buen( fra punkt A til punkt B ). Venter å sy igjen V-snittet på fôr.
IMG_1737
IMG_1740
IMG_1742

IMG_1744

Vreng luen slik fleecestoffet ute og Jersystoffet inne, nåler rundt kanten stoffene rett mot rett

IMG_1746-1

Vreng luen ved å dra ut gjennom V-snittet.

IMG_1749

Nå kan du nåler i den V-snitten og syr rundt buen.

IMG_1758

Setter på trykknapper så er luen ferdig 🙂 Til mine barna dropper jeg denne delen for gutten min ikke liker knepper igjen luen. Her kan man sløyfe om du vil.
Tutorial for buff kan du finne HER.

IMG_1767

IMG_1768

IMG_1773

Dette er første gang legger jeg ut mønster som PDF, er spennende om det fungerer. Veldig fint om jeg får tilbake melding hva dere syns 🙂 Om du bruke oppskriften og legger resultatet ut på din bloggen, setter jeg stor pris på å bli linket til eller #vivtra på Instagram. Sender gjerne resultat bildet på mail til vivtra@live.no

Lykke Til.

Happy Sewing 🙂

  9 Responses to “Tutorial: Barnelue med øreklaffer”

 1. Så flott lue! Jeg har lagret denne siden slik at jeg kan sy en variant når jeg har en passende mottaker:)

 2. Så flott lue! Jeg har lagret denne siden slik at jeg kan sy en variant når jeg har en passende mottaker:)

 3. Så bra, gleder meg til å se resultatet. 🙂

 4. Så bra, gleder meg til å se resultatet. 🙂

 5. Tusen,tusen takk for at du deler det fine mønsteret med oss og du forklarer ting så godt, så nå tror jeg at jeg skal prøve meg på en liten babylue av det mønstret fu har med øreklaffer, så tenkte jeg å stette bånd i de da vet du. Du er virkelig så snill som legger ut så masse av alt det fine du lager, ingen vanskeligheter ¨å hente inspirasjon fra deg. Tusen takk igjen. Ha en kjempefin kveld.

 6. Tusen,tusen takk for at du deler det fine mønsteret med oss og du forklarer ting så godt, så nå tror jeg at jeg skal prøve meg på en liten babylue av det mønstret fu har med øreklaffer, så tenkte jeg å stette bånd i de da vet du. Du er virkelig så snill som legger ut så masse av alt det fine du lager, ingen vanskeligheter ¨å hente inspirasjon fra deg. Tusen takk igjen. Ha en kjempefin kveld.

 7. Tusen,tusen takk for at du deler det fine mønsteret med oss og du forklarer ting så godt, så nå tror jeg at jeg skal prøve meg på en liten baby lue av det mønstret du har med øre klaffer, så tenkte jeg å stette bånd i de da vet du. Du er virkelig så snill som legger ut så masse av alt det fine du lager, ingen vanskeligheter ¨å hente inspirasjon fra deg. Tusen takk igjen. Ha en kjempefin kveld.
  ps: jeg blir så glad hver gang jeg åpner bloggen din, da koser jeg meg virkelig over alle de fine tingene du lager og tenker: kanskje jeg blir like flink også en dag:-)

 8. Tusen,tusen takk for at du deler det fine mønsteret med oss og du forklarer ting så godt, så nå tror jeg at jeg skal prøve meg på en liten baby lue av det mønstret du har med øre klaffer, så tenkte jeg å stette bånd i de da vet du. Du er virkelig så snill som legger ut så masse av alt det fine du lager, ingen vanskeligheter ¨å hente inspirasjon fra deg. Tusen takk igjen. Ha en kjempefin kveld.
  ps: jeg blir så glad hver gang jeg åpner bloggen din, da koser jeg meg virkelig over alle de fine tingene du lager og tenker: kanskje jeg blir like flink også en dag:-)

 9. Hei, jeg gleder meg til å prøve og sy denne 😀 MEN jeg lurer på om du har mulighet til å lage et mønster til a4 også? jeg har ikke skriver som skriver ut a3, og jeg har prøvd å skrive ut a4 som plakat og justert størrelsen ( ca. 60 %) men jeg får ikke den firkanten til å bli riktig.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

CommentLuv badge

Facebook